Zašto limove za pečenje ne biste trebali držati u pećnici?

Lifestyle 11. stu 202321:17 0 komentara
Irina Shatilova / Alamy / Alamy / Profimedia / ilustracija

Navika korištenja pećnice za pohranu posuđa je pogrešna jer je izvor mnogi budućih problema, koji utječu na vaše zdravstveno stanje.

Ako unutrašnjost pećnice napunite loncima i limovima za pečenje, riskirate da oštetite unutrašnjost tih stvari, koji su obloženi materijalima potrebnim za ravnomjernu raspodjelu topline. Stoga, ako ste izbjegli rizik od nepovratnog oštećenja pećnice, trebali bi je odmah osloboditi od posuđa koje čuvate unutra.

Kako loše utječe na zdravlje

Oštećenje unutrašnjosti pećnice također predstavlja rizik od valjanosti hrane koju ćete pripremati u njoj. Sitne čestice ovih materijala, otrovnih po vaše zdravlje, mogle bi završiti u hrani tijekom pečenja u pećnici te se mogu kontaminirati, čineći obrok nejestivim.

Većina vatrostalnih posuda i lonaca ima unutarnji premaz koji, ako je oštećen, ugrožava sigurnost hrane koja se u njima sprema. Odlaganje nekoliko vatrostalnih posuda i lonaca jednog u druge, kako bi svi stali u pećnicu, može dovesti do ogrebotina posuđa i oštećenja ovog premaza.

Rizici od ove pogrešne prakse povećavaju se ako u pećnicu stavljate i posuđe poput noževa, vilica i hvataljki. Posljednji rizik odnosi se na mogućnost da zaboravite na prisutnost posuđa u pećnici i uključite je, možda prethodno i zagrijete, a da ne otklonite sve što je unutra, piše Espreso, a prenosi Net.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!