Žena je sedam dana za doručak jela samo jaja. Rezultati su bili izvanredni

Lifestyle 24. svi 202408:18 0 komentara
Pexels

Ova žena odlučila je promijeniti svoje navike i svako jutro za doručak pojesti tri jaja.

Stephanie Eckelkamp prvo je primijetila da više ne osjeća glad u 10 sati ujutro, kao što je osjećala kad bi za doručak pojela bananu ili jabuku, piše Krstarica.

Učinak je opisala u članku objavljenom na stranici Organic life.

“Ujutro, kad sam u žurbi, obično pojedem samo bananu ili jabuku. Primijetila sam da me takav doručak čini nervoznom i počinjem osjećati glad mnogo prije ručka. Zato sam odlučila promijeniti svoje navike i zadala si zadatak – sedam dana ću svako jutro jesti tri jaja”, započela je svoju priču Stephanie.

Jaja je odabrala jer su bogata bjelančevinama, sadrže vitamine D, E i B12 te su bogata mineralima, a uz to su jeftina u usporedbi s drugim zdravim namirnicama.

“Ja sam aktivna osoba, hranim se dosta uravnoteženo i zaključila sam da su tri jaja svako jutro idealan izvor proteina koje jutro prije nisam unijela u organizam”, kaže Stephanie i dodaje da joj je brzo dosadio uobičajeni način pripreme jaja i odlučila ga je malo začiniti.

Pa je u kajganu dodala kukuruz i grašak. Dan poslije je toj kombinaciji dodala avokado i korijander, a treći dan jajima je dodala kelj.

Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali je preživjela. Shvatila je da ništa ne smije biti izgovor za preskakanje doručka.

“Prije svega, već u deset ujutro više nisam bila gladna, nego sam ručak čekala bez kruljenja u želucu. Zbog toga sam se lakše mogla fokusirati na posao jer nisam razmišljala o gladi i nisam bila nervozna, niti sam trebala piti više kave”, otkrila je Stephanie blagodati ovog doručka.

Kaže da je uz to, zbog ovakvog doručka, svako jutro imala deset minuta vremena za sebe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!