Koje pjesme najviše, a koje najmanje ometaju vozače?

Lifestyle 29. stu 202308:20 0 komentara
Unsplash/Ilustracija

Mnogi od nas slušaju glazbu dok se voze, bilo da se radi o radiju, USB-u, aplikacijama poput Spotifyja ili dobrim starim CD-ima.

Studija, koju je objavio Compare the Market AU, pokazala je koje su pjesme najmanje, a koje najviše ometale vozače.

Analizirajući pjesme s jedne od Spotifyjevih najbolje rangiranih “vozačkih” playlista, istraživači su ih ocijenili na temelju četiri faktora, tempa, energije, ritmičnosti i glasnoće, prenosi City Magazine.

Prvo mjesto s nevjerojatnim “indeksom distrakcije” od 78,76% zauzima pjesma “Dragostea Din Tei” grupe O-Zone. Iako ovu pjesmu možda nećete prepoznati po naslovu, sigurni smo da ste je čuli tisuću puta. Stvara veliku ovisnost i želju za cigaretom, što svakako nije poželjno kada ste za volanom.

Druga pjesma koja najviše odvlači pažnju prema istraživanju je “Empire State of Mind” Jay-Z-ja i Alicie Keys. Iako nas ne potiče na ples, ova pjesma ima vrlo zarazan refren koji je teško ne zapjevati.

Treće mjesto po ometanju vožnje zauzeli su Black Eyed Peas i njihova pjesma “Pump It”, a četvrta “Wanna be Startin’ Somethin'” Michaela Jacksona. Obje pjesme imaju ritam koji olakšava tapkanje nogama, što je zadnja stvar koju biste trebali raditi dok vozite.

Pjesma Meghan Trainor “All About That Bass” nalazi se na petom mjestu liste pjesama koje vozačima najviše odvlače pažnju.

Istraživači su otkrili da pjesma “Circle of Life” iz animiranog filma “Kralj lavova” ima najniži “indeks distrakcije” od svih pjesama uključenih u studiju, 18,91%.

Još jedna pjesma koja vas sigurno neće omesti u vožnji je balada “Wonderful Tonight”, koju izvodi Eric Clapton.

Treći na listi je “Brothers In Arms” Dire Straitsa. To je pjesma vrlo sporog tempa, što je čini idealnom za slušanje u automobilu, kada vam je potrebna maksimalna koncentracija.

Dobrotvorna himna “We Are the World” još je jedna pjesma sporog tempa i zauzima četvrto mjesto na popisu pjesama koje najmanje ometaju vozače, s Bee Geesima i njihovim hitom “To Love Somebody” iz 1967. na petom mjestu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!