Ova Barbika je bila hit u Jugoslaviji: Prepoznajete li je?

Ljubimci 25. srp 202309:23 0 komentara
NeydtStock / Shutterstock / Ilustracija

Izlaskom najnovijeg filma Barbie cijeli svijet je ponovno poludio za poznatom lutkom, a mnogi su zaboravili da je osamdesetih godina jedna poznata pjevačica iz regija imala svoju verziju Barbike.

Administratori profila na Instagramu „Muzej Jugoslavije“ objavili su fotografiju lutke Lepe Brene. Iako nije bila originalna, danas ova lutka vrijedi mnogo.

„Dok cijeli svijet luduje za novim filmom Barbie izdvajamo iz kolekcije Barbiku napravljenu po liku Lepe Brene. Ovaj proizvod s likom poznate pjevačice produciran je uz album „Boli me uvo za sve“, koji je ujedno i muzička podloga u filmu „Hajde da se volimo 3 – Udaje se Lepa Brena“ iz 1990. godine.“

„Iako je izostavljen iz aktualnog filmskog spektakla, Muzej je tu da ispravi nepravdu i podsjeti na ovaj važan jugoslavenski doprinos Barbielandu“, napisali su u šaljivom tonu.

U komentarima mnogi su se podsjetili da su imali baš ovakvu lutku, a neki su komentirali kako su bili razočarani kada su je dobili jer im ova lutka uopće nije sličila na Lepu Brenu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!