Ova sredstva za čišćenje nipošto ne koristite ako imate kućne ljubimce

Lifestyle 27. svi 202420:12 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Proljeće je idealno vrijeme za temeljito čišćenje i osvježavanje doma. Svi smo svjesni toga koliko je održavanje prostora u kojem živimo čistim i urednim važno, ali, kada i igru uđu kućni ljubimci, taj zadatak može postati još izazovniji nego inače.

Otisci šapa, dlake i drugi tragovi koje ljubimci ostavljaju u našim domovima, ponekad su pravi izazov za očistiti, osobito uzmemo li u obzir to da pojedini proizvodi za čišćenje mogu ozbiljno naštetiti ljubimcima. 

Kako bi pojednostavili proces čišćenja, ISPCA je sastavio popis savjeta uz koje ćete postići da vaš dom bude sigurno očišćen za sve krznene prijatelje koji tamo žive.

Dobrotvorna udruga za životinje upozorava da su mnoga sredstva za čišćenje vrlo opasna za korištenje u blizini kućnih ljubimaca, prenosi Mirror.

Izbjeljivač ili bilo koji proizvodi koji sadrže klor nikada se ne smiju koristiti jer mogu uzrokovati povraćanje, proljev, unutarnje opekline pa čak i napade ako se progutaju. Udisanje para također može dovesti do bolesti dišnog sustava.

Amonijak, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje prozora, sredstvima za čišćenje nehrđajućeg čelika, sredstvima za čišćenje pećnica i podovima, također treba izbjegavati u domovima s kućnim ljubimcima. Može izazvati peckanje u grlu, nosu, želucu i dišnim putovima.

Određena prirodna sredstva za čišćenje također su zabranjena. Sredstvo za čišćenje od čajevca, na primjer, otrovno je za kućne ljubimce i nikada se ne smije koristiti u njihovoj blizini, čak ni u difuzoru za osvježenje doma.

Ključno je osigurati da su druge štetne kemikalije sigurno pohranjene na mjestima gdje im kućni ljubimci ne mogu pristupiti. Neki proizvodi, kao što su kapsule za perilicu posuđa i deterdžent za pranje, nemaju alternative koje su sigurne za kućne ljubimce pa ih je najbolje držati zaključane.

Dakle, što možete koristiti umjesto ovih otrovnih sredstava za čišćenje? Srećom, postoji mnogo pristupačnih svakodnevnih opcija.

Ocat je izvrsna alternativa opasnim kemikalijama za čišćenje, ali imajte na umu da nekim kućnim ljubimcima možda neće biti ugodan njegov jak miris.

Drugi predmeti poput soka od limuna ili sode bikarbone također mogu poslužiti kao učinkovita zamjena za uklanjanje mrlja ili čišćenje kućanstva ako imate kućne ljubimce. Oni nisu otrovni i ne ispuštaju jake mirise.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!