VIDEO | Pas lutalica prešao šest kilometara i našao čovjeka koji ga je hranio

Ljubimci 02. lip 202312:45 0 komentara

Jedna dirljiva priča stiže iz Iașija, grada na sjeveroistoku Rumunjske. Pas lutalica je prešao šest kilometara kako bi pronašao čovjeka koji mu je davao hranu. Impresioniran time dobrodušni čovjek je usvojio ženku. Bela, kako ju je nazvao, sada je nerazdvojna od svog vlasnika, a on je obožava.

Ovaj mladić iz Iașija svakodnevno hrani ulične životinje. Belu je pronašao u blizini šume na periferiji grada. Pas u tom trenutku nikome nije dozvoljavao prići.

Takva je bila jer je čuvala svoje mrtvo štene koje je najvjerojatnije udario auto. Nakon što je pokopao njeno štene, mladić joj je nastavio nositi hranu tjedan dana.

“Sastajali smo se svaki dan do jučer kada sam ponovno otišao odnijeti joj hranu i nisam je mogao naći. Tražio sam je oko dva sata u oklici”, otkrio je Filip Vali Petrișor.

Bele nije bilo jer ga je čekala na drugom mjestu – ispred njegove stambene zgrade.

“Prešla je šest kilometara, ne znam ni kako me je našla. Vjerojatno je pratila miris. Kad idem hraniti pse, vozim skuter, vjerojatno je pratila miris skutera. Odlični smo prijatelji, želim je zadržati. Okupao sam je i odvest ću je kod veterinara”, kaže Filip.

Bela je oprana, očišćena od parazita i stalno je u blizini svog dobročinitelja. Prati ga u stopu kamo god krene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.