Najbolji način da uštedite novac u 2024. prema horoskopskom znaku

Lifestyle 12. sij 202409:24 0 komentara
Unpslash/freestocks

Stručnjaci napominju da o troškovima treba misliti unaprijed, a posebno bitan trenutak je početak godine. A ako je vjerovati zvijezdama, postoje određene metode za štednju koje su efikasne za svaki astro znak pojedinačno, piše mypost.com.

Ovan

Pravilo 30 dana

Strpljenje uglavnom nije vaša vrlina, ali ako vježbate promišljenost i suzdržanost, to vam može pomoći da uštedite novac i da razlikujete što je prava potreba od privremene želje.

Ako razmišljate o kupnji nečega što vam nije neophodno za svakodnevno funkcioniranje, zapišite to i sklonite spisak od sebe na 30 dana.

Ako zaboravite na sve za to vrijeme ili uvidite da vam ne treba, uštedjet ćete novac i zadržati kontrolu nad svojim financijama.

Bik

Jedan dan u tjednu – nulto trošenje

Nerijetko znate trošiti čisto da biste zadovoljili svoje hirove i zato je za vas preporučljiv izazov da odvojite jedan dan u tjednu za nultu potrošnju. Svakako će vam unaprijed trebati plan, posebno za spremanje hrane, ali dajte sve od sebe da ne potrošite ni centa cijeli dan. Probajte se sabrati i vidite koliko zadovoljstva možete dobiti iz onoga što već posjedujete.

Blizanci

Poseban račun za štednju

U skladu s vašim osobinama, ne bi bilo loše da razmislite o tome da vaš štedni račun bude potpuno odvojen od tekućeg računa.

Tako ćete jasno sebi postaviti granice i stvoriti priliku da manje trošite, a možda nešto i uštedite.

Rak

Naručujte namirnice online

Rak često svoje emocije zna utopiti preko hrane i tako troši novac na sve i svašta iako za tim možda i nema toliko potrebe. Mnogi Rakovi vole ugoditi sebi i drugima kroz spremanje obroka, a naručivanje namirnica putem interneta vam omogućava da to i nastavite, ali uz bolju kontrolu budžeta.

Pored toga što vam štedi vrijeme i energiju, naručivanje unaprijed preko interneta umjesto u trgovini spašava vas iskušenja da u košaricu dodate više nego što vam je potrebno.

Lav

Mjesečni džeparac

Možda djeluje neobično, ali ako sebi jednom mjesečno odvojite određenu svotu za neki sitan prohtjev, to vam može pomoći da preuzmete kontrolu, obuzdate impulzivnu kupovinu i uštedite za ono što će vam zaista trebati.

Djevica

Napravi sam princip

Djevice su spremnije od bilo kog drugog znaka da savladaju neku vještinu i da ne plate drugom da to napravi umjesto njih. Od YouTube vodiča o sitnim popravcima u kući do savjeta o šivanju, vi lako možete vlastitim rukama iznjedriti svašta i ujedno uštediti novac.

Vaga

Pomoć prijatelja

Možete se osloniti na svoj instinkt da s drugima dijelite i razmjenjujete i kreirate plan odgovornosti za uštedu. Pronađite nekog od povjerenja ili stručnjaka i u dogovoru s njim napravite svoj plan potrošnje.

Vage generalno nisu sklone sukobima, tako da neće biti problema i ako ta osoba upozori da u nekom trenutku prelazite granicu, piše Zadovoljna.rs.

Škorpion

Pravilo 50/15/5

Za Škorpione mnogi financijski stručnjaci preporučuju jednostavnu strategiju za raspodjelu prihoda i planiranje – potrošite 50 posto novca za ono neophodno, probajte 15 posto uštediti i ostavite pet posto za hitne neplanirane troškove. Preostalih 30 posto možete potrošiti na što god želite.

Strijelac

Racionalno planirajte troškove

Volite putovati pa za to vrijeme pronađete nekog da vam čuva kućnog ljubimca za novac? Razmislite o povoljnijim opcijama ako ste često na putu, što je u vašoj prirodi.

Gledajte da se oslonite na pomoć prijatelja ili susjeda ili da svoje planove drugačije organizirate.

Jarac

Razmislite o drugačijem šopingu

Jarčevi vole fine stvari, vjeruju da se dobre stvari kupuju jednom i da traju. Ali, mogli biste i manje trošiti i uštediti ako neki fin zanimljiv komad potražite, recimo, na buvljaku ili u vintage trgovini.

Vodenjak

Racionalna potrošnja

Za Vodenjake ne bi bilo loše da više pažnje posvete savjetima stručnjaka koji izdvajaju sitne trikove uz koje se može dosta uštedjeti. Primjerice, male kućne aparate koje ne koristite stalno, isključite sasvim iz struje kad vam ne trebaju.

Tako uz nekoliko sitnih promjena možete doći do velikih rezultata.

Ribe

Tuđi primjer

Za vas je dobar savjet da se ugledate na one na društvenim mrežama koji su na svom primjeru već pokazali kako se može uštedeti bez mnogo truda.

Tuđi primjer uvijek upijate kao spužva i tako ćete najbrže svladati osnovne trikove uz koje ćete manje trošiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!