Nemojte ostavljati čašu vode pored kreveta preko noći: Evo zašto

Lifestyle 22. svi 202421:27 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Jeste li ikada držali čašu vode pored kreveta cijelu noć? Jeste li osjetili čudan okus kada ste popili tu vodu ujutro?

Čudan okus koji osjećate zapravo je uzrokovan povećanjem razine kiseline u vodi. pH ravnoteža vode se smanjuje kada se ostavi nepokrivena preko noći. Voda apsorbira ugljični dioksid, što je čini kiselom. Ali to nije glavna stvar o kojoj se trebate brinuti.

Ono na što biste trebali obratiti pozornost je rizik od bolesti koje se prenose vodom. Nisu sve ove bolesti uzrokovane samo vodom koja je zagađena izvana.

U vodi se mogu razviti alge i bakterije ako je duže vrijeme otvorena na zraku. Discovery News objavio je video koji govori upravo o tome.

Voda ostavljena na otvorenom potencijalni je domaćin komarcima i algama, a privlači i kućnu prašinu. Zbog toga je važno vodu za piće prokuhavati ili filtrirati.

Voda se može skladištiti neograničeno dugo ako se pravilno skladišti. Moderno doba omogućilo je kemijsko pročišćavanje vode. Ako se voda ne zatvori, sklona je razvoju bakterija. Flaširana voda omogućuje zaustavljanje takvog rasta na nekoliko dana, ali ne zauvijek.

Najbolje je piti svježu vodu koja nije kontaminirana. Zato je vodu najbolje natočiti u čašu kada je treba popiti i ne ostavljati je u čaši cijelu noć, prenosi Atma.hr.

A ako baš ne volite ustati samo zbog čaše vode, bocu vode uvijek možete držati pokraj kreveta, prenosi krstarica.com.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!