Osam korisnih savjeta za roditelje koji na godišnji putuju s djecom

Lifestyle 06. srp 202309:13 0 komentara
Pichara Bann/Unsplash

Idete na put, a ne znate kako se dobro pripremiti za odmor s djecom? Evo nekoliko korisnih trikova koje trebate naučiti prije polaska na more. Primjerice, zip-lock vrećice na godišnjem odmoru mogu biti izuzetno praktične - u njima možete nositi mokre kupaće kostime da ne namočite torbu, a znaju poslužiti i za dječju igru.

1. Dječji puder spašava od pijeska

Pijesak sa plaže zna se zavući svugdje, a posebno među prste na nogama. Kako bi riješili taj problem i bili sigurni da vam djeca u kuću neće unijeti ‘pola plaže’ na nogama, napudrajte im stopala – puder će upiti vlagu te će se pijesak lakše odvojiti sa kože, ali i teže zalijepiti, piše 24sata.

2. Ponesite kabel sa više utičnica

Elektronički uređaji su postali neizostavan dio godišnjeg odmora, a u hotelima i apartmanima zna biti premalo utičnica za mobitele, električne aparate protiv komaraca, laptop, sušilo za kosu, baterije za fotoaparat itd. Produžni kabel sa više utičnica spasit će vas u takvim situacijama, a ne zauzima puno mjesta u torbi.

3. Pakirajte stvari mudro

Rolanje odjeće odličan je način štedljivog popunjavanja prostora u putnoj torbi i izbjegavanja jakog gužvanja odjeće. Osim toga, dobra ideja je pomalo odjeće od svih članova obitelji staviti u svaki kofer – u slučaju da se jedna torba zagubi, nitko neće ostati bez ijedne krpice za odjenuti.

4. Pelene su izvrsno skrovište

To je idealno mjesto za skrivanje dragocjenosti, jer lopovu će teško pasti na pamet da prekopa pelene u potrazi za blagom. Zamotajte sve dragocjenosti u čistu pelenu pa je zarolajte da izgleda kao da je korištena. Ali, budite pažljivi i nemojte zaboraviti što ste napravili pa tu pelenu baciti u smeće.

5. Igračke na napuhavanje su zakon

One zauzimaju malo mjesta u prtljazi, a djecu će silno razveseliti. Osim toga, financijski ćete puno bolje proći ako takve igračke kupite u nekom velikom supermarketu, nego na štandovima uz more gdje znaju biti po nekoliko puta skuplje.

6. Balonom pratite dijete

Na plaži punoj ljudi zavežite balon za ruku vašeg djeteta – tako ćete ga lakše uočiti među gomilom djece koja se igraju oko vas. Opreza kada su djeca u pitanju, nikada dosta.

7. Ne zaboravite zip-lock vrećice

One vam na godišnjem odmoru mogu biti izuzetno praktične – od nošenja mokrih kupaćih kostima sa plaže, a da se torba ne namoči, do uživanja u narezanom voću na plaži. Vrećice sa patentnim zatvaračem mogu poslužiti i za igru, kao baloni koji se pune vodom.

8. Nabavite navlake za hlađenje pića

To će vas spasiti jer se voda i sokovi neće toliko brzo ugrijati na suncu i postati pretopli za piće. Jedan roditelj je rekao da takve navlake znaju održavati temperaturu napitka u boci do četiri sata. Uzmite i jednu malu termo torbu u kojoj ćete držati hranu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!