Recept za hladnu juhu od krastavaca

Cooking 15. kol 202309:30 0 komentara
Shutterstock/minadezhda

Za ovaj jednostavni obrok nije vam potreban štednjak.

Sastojci:

– 2 velika krastavca

– 1 šalica običnog ili dvije šalice grčkog jogurta

– 1 češnjak bijelog luka

– 3 žlice limunovog soka

– 50 mililitara maslinovog ulja

– začini: koper, peršun, sol i biber

Priprema:

Oljuštite krastavce i uklonite sjemenke. Zatim ih isjecite na kockice, a nekoliko kockica ostavite za kasnije. Sve sastojke stavite u sjeckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

Važno je napomenuti da količinu začina prilagođavate vlastitom ukusu.

Juhu ostavite da se hladi najmanje dva sata u frižideru, a pri serviranju dodajte komadiće krastavaca koje ste ranije odvojili.

U ovu juhu možete dodati i svježi kopar ili peršin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!