Nova tužba protiv Billa Cosbyja, bivši model tvrdi da ju je drogirao i silovao

Showbiz 02. lip 202307:53 0 komentara
Brendan Smialowski / AFP, Ilustracija

Bivša Playboyeva zečica Victoria Valentino tuži Billa Cosbyja u novoj građanskoj parnici koja je podnesena u Los Angelesu u četvrtak.

Ubrzo nakon što je upoznala Cosbyja 1969. godine, Valentino tvrdi da su ona i prijateljica večerale s komičarem gdje su dobile tablete i kasnije su pristale otići s njim u ured, piše CNN.

“Nakon što je popila pilulu, njezina glava je počela klimati i borila se da održi glavu gore i ostane budna. Osjećala je mučninu i vrtjelo joj se u glavi. Izjavila je: ‘Sad želim ići kući'”, stoji u priopćenju.

U tužbi se slikovito detaljno ocrtavaju navodi da je Cosby silovao Valentino, tvrdeći da “žrtva nije bila sposobna dati pristanak jer ju je Cosby drogirao i bila je fizički bespomoćna.”

Valentino je podnijela tužbu prema novom kalifornijskom zakonu koji stanovnicima daje rok od tri godine u kojem mogu podnijeti građanske tužbe za seksualni napad koje bi inače bile zabranjene zbog zastare.

Prema tvrdnjama, ona traži opću, posebnu i kaznenu odštetu, kao i odvjetničke i sudske pristojbe.

Andrew Wyatt, odvjetnik Cosbyja, rekao je da je “duboko uznemirujuće i razočaravajuće što su naši zakonodavci pogurali ove “poglede unatrag”, koji su čisto kršenje svih američkih ustavnih prava. Zakoni o zastari sadržani su u Ustavu, kako bi se zaštitili oni koji su žrtve zločina i kako bi se zaštitili oni koji su optuženi za zločin. Nažalost, ovi “pogledi unatrag” oživljavaju jer naše političke figure pokreću mamci za klikove, lajkovi i sljedbenici, kako bi nadmašili svoje političke težnje.”

Wyatt dodaje da su Valentinine tvrdnje “bez ikakvih dokaza ili činjenica” i tvrdi da postoje “nedosljednosti u njezinim brojnim izjavama”.

“Trauma koju mi je nanio ne pogađa samo mene, već i moju djecu i unuke. Prekidajući svoju šutnju i govoreći svoju istinu, nadam se da će ovo služiti kao moja ostavština mojoj obitelji i pokazati preživjelima koji tek trebaju pronaći svoj glas da su nada i izlječenje mogući”, rekla je Valentino u izjavi koju je podijelio njezin odvjetnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.