Kraljevska obitelj odriče se stotina pokroviteljstava, evo zbog čega

Magazin 04. svi 202407:25 1 komentar
Oli SCARFF / AFP

Britanski kralj Charles III. i druge starije osobe britanske kraljevske obitelji odreći će se pokroviteljstva nad gotovo 200 dobrotvornih organizacija nakon revizije njihove povezanosti s više od tisuću grupa, priopćila je u subotu Buckinghamska palača.

Revizija je pokrenuta nakon smrti kraljice Elizabete II. kako bi se ispitale sve dobrotvorne organizacije i tijela s kojima su ona, sada kralj Charles i njegova supruga, kraljica Camilla bili povezani.

Elizabeta je bila pokroviteljica 492 organizacije, dok je Charles bio član 441, a Camilla 100, a nakon revizije i procjene, nešto više od 830 zadržali su kralj i kraljica ili su proslijeđeni drugim članovima kraljevske obitelji.

Organizacije se mogu prijaviti za kraljevskog pokrovitelja koji zauzvrat može osigurati publicitet za njihov rad i pomoći da njihova postignuća budu široko priznata.

Među onima koji će zadržati svoju kraljevsku vezu su Kraljevska britanska legija, najveća dobrotvorna organizacija oružanih snaga, Dogs Trust, Jockey Club i Wildlife Trusts, organizacija za zaštitu prirode.

“Njegovo veličanstvo dosljedno je pokazivalo dalekovidnost, hrabrost i vodstvo dok je pomagao zajednicama, dobrotvornim organizacijama i tvrtkama da se uhvate u koštac s izazovima i prilikama svojstvenim održivijem životu i u skladu s prirodom”, rekao je izvršni direktor Wildlife Trusts Craig Bennett.

“Stoga je velika čast što je Njegovo Veličanstvo pristalo nastaviti s njegovim pokroviteljstvom”, dodao je.

Zaključci revizije bit će podijeljeni među relevantnim organizacijama ovog tjedna, kada se obilježava prva godišnjica krunidbe Charlesa i Camille, priopćila je palača.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare