Umjetna inteligencija otkriva: Kako bi slavne osobe izgledale da su još žive?

Alpha / Zuma Press / Profimedia

Istanbulski umjetnik Alper Yesiltas uz pomoć umjetne inteligencije prikazao je kako bi izgledale neke slavne osobe da su jož žive.

Alper Yesiltas, odvjetnik i fotograf s adresom u Istanbulu, bavi se fotografijom 19 godina, a neke od njih su dostupne širom svijeta u knjigama, časopisima, na izložbama i na web stranicama.

Krajem prošle godine pokrenuo je projekt naziva “Kao da se ništa nije dogodilo”, a fotografije su ubrzo postale viralna senzacija.

“Želio bih s vama podijeliti prvu kolekciju slika mog projekta temeljenog na umjetnoj inteligenciji pod nazivom ‘Kao da se ništa nije dogodilo’. Iza ovog projekta krije se pitanje kako bi ljudi izgledali fotorealistično da im se nisu dogodili neki veliki događaji. Veselim se vašim povratnim informacijama i prijedlozima”, napisao je umjetnik.

U nastavku pogledajte neke od fotografija koje prikazuju preminule slavne osobe u starijoj dobi. Posebno je puno emocija izazvala fotografija Freddieja Mercuryja koja, po mišljenju korisnika, nije pretjerano dobro pogođena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.