Velik interes za novu seriju UM – “Vrijeme smrti” na europskom festivalu

N1

"Vrijeme smrti", nova serija u produkciji United Medie, predstavljena je na najvećem europskom festivalu serija u Francsukom gradu Lilleu - Series Mania.

Iako još u pripremi, “Vrijeme smrti” je izazvalo velik interes ljubitelja televizije. Francuska publika i TV profesionalci prvi su saznali detalje o novoj seriji koju priprema United Media.

Nova ekranizacija Dobrice Ćosića – ovog puta romana “Vrijeme smrti” – počinje se snimati na proljeće, a uoči prve klape, predstavljena je na Series Mania. Seriju je predstavio redatelj Ivan Živković, koji je u desetak minuta svog obraćanja izazvao veliku pažnju prisutnih.

Zadovoljan je prijemom i interesom za seriju koja će se tek početi snimati.

“Prošli smo dobro, zadovoljni smo, interes je vrlo solidan, da ne kažem velik. Puno tržišta je zainteresirano, vidjet ćemo”, rekao je Živković.

Serija “Vrijeme smrti” imat će 30 epizoda. Planirano je da bude emitirana u dvije sezone, tijekom 2023. i 2024 godine. U Lilleu je predstavljena u okviru programa Coming next from Balkans, koji je nastao u suradnji Series Mania i Sarajevo Film Festivala.

N1

“Htjeli smo prikazati najbolje od najboljeg što dolazi iz regije u predstojećem periodu, tako da su kriteriji jasno postavljeni da to bude najbolje i najkvalitetnije iz regije. A United Media je stvarno jedan od lidera u regiji u proizvodnji dramskih serija, tako da uvijek ima svoje mjesto tu”, rekla je Maša Marković iz Sarajevo Film Festivala.

Pored ekraznizacije Dobrice Ćosića, predstavljene su još četiri serije iz regije čije snimanje je u planu: iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i još jedna iz Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.