VIDEO Bend Dubioza Kolektiv nastupom digli na noge Vijeće Europe

Showbiz 12. stu 202114:56 > 15:08
DK by Goran Lizdek FHD

Grupa Dubioza Kolektiv nastupila je u srijedu na Vijeću Europe u Strasbourgu na Svjetskom forumu demokracije.

Nnajveći bend ovih prostora poslanicima je izveo tri pjesme – “No Escape (from Balkan)”, “U.S.A.” i “Bella Ciao”, ali i podsjetio kako je posljednjih nekoliko godina iz BiH otišlo 20 posto stanovništva te kako Vijeće grupi može pomoći davanjem radnih dozvola.

“Stvar koju želim istaknuti je da je u nekoliko posljednjih godina 20 posto ljudi napustilo BiH. Moramo učiniti nešto povodom toga. Možete nam pomoći da dobijemo radne dozvole pa da nas sedmorica možemo otići iz zemlje i ostati ovdje. Možda, na primjer, u Strasbourgu. Možemo svirati vama između zasjedanja, da se vi možete opustiti kao danas. Fakat imamo dobrih pjesama uz koje se možete opustiti kako biste mogli raditi u boljem zajedničkom interesu. Ako je tu neki premijer ili netko tko nam može pomoći, mi bismo ostavili kontakte“, kazao je Jakubović, nakon čega je uslijedio veliki aplauz.

Dubioza Kolektiv nedavno je objavila novi singl „Kafana“, prvu pjesmu s novog albuma koji će biti objavljen sljedeće godine. Bend će, uz Cypress Hill, Amelie Lens, Meduzu, Umeka, Vojka V, Buč Kesidi i mnoge druge nastupiti na Sea Star festivalu koji će se 27. i 28. svibnja 2022. održati u umaškoj laguni Stella Maris.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.