Cijena Solane: Kada je najbolje vrijeme za kupnju SOL-a?

Tehnologija 07. srp 202216:00 1 komentar
investing-network.com

Zarada na trgovanju Solanom nije nikakva misterija.

Upute su jednostavne:

Kupujte kada je cijena Solane niska

Prodajte kada je cijena visoka

Ako ste pažljivo slijedili ove upute, trebali biste imati višak novca. To je profit.

Kriptomat.io

Naravno, ostvarivanje profita nije baš tako lako kao što zvuči – posebno u svijetu kriptovaluta koji se brzo mijenja. Tržišna volatilnost “vozi” cijenu SOL-a gore-dolje bolje nego dizalo – bez upozorenja i očitog razloga. Kada kupujete Solanu, količina koja je prošli tjedan vrijedila 100 € danas može vrijediti 200 € – ili 50 €.

To je jedan od razloga zašto je tako teško ostvariti profit svakodnevnim trgovanjem, putem kojeg investitori zarađuju predviđanjem uspona i padova u brzo promjenjivom tečaju Solane i tempiranjem svojih transakcija u skladu s tim. Te uspone i padove gotovo je nemoguće predvidjeti jer vrijednost SOL-a raste i pada u skladu s tržišnom dinamikom, špekulacijama o međunarodnim regulatornim promjenama, tweetovima milijardera i zvijezda te mnogim drugim čimbenicima. Vrlo je teško uskladiti tržište usred svih ovih utjecaja. Zato gotovo svi svakodnevni trgovci gube novac.

Što je specifično kod Solane

Lansirana 2017., Solana (SOL) je od samog početka trebala služiti kao visokoperformativni temelj za aplikacije za decentralizirane financije (DeFi) i druge decentralizirane aplikacije (dApps).

Solanu je najbolje opisati kao proširivu infrastrukturu za izgradnju skalabilnih dApp-ova temeljenih na blockchainu. Arhitektura je otporna na cenzuru, brza je i sigurna te dizajnirana kako bi olakšala globalno usvajanje.

Kako bi se pratilo vrijeme na blockchainu, Solana koristi inovativni proces poznat kao Dokaz o povijesti (PoH). PoH nije mehanizam konsenzusa, ali igra važnu ulogu u Solaninom mehanizmu konsenzusa Dokaza o udjelu (PoS-u).

Rezultat PoH-a i drugih ključnih inovacija Solane je mreža koja je visoko skalabilna. U stvari, Solana se može pohvaliti maksimalnom propusnošću od 50.000 transakcija u sekundi.

Druge prednosti Solane uključuju nadziranu vrhunsku sigurnost i fleksibilnost kodiranja u popularnim jezicima kao što su C, C++ i Rust.

Solanin izvorni novčić, SOL, podržava transakcije na Solana blockchainu i služi kao primamljiva meta za ulagače.

Poput Ethereuma, i Solana blockchain podržava pametne ugovore. Ali mehanizam konsenzusa Solane je puno brži. Budući da je konsenzus tako brz, tvorci Solane nisu smatrali potrebnim podržavanje izvedbe aplikacije s dijeljenjem i drugim rješenjima za skalabilnost Layer 2 razine. Glavni lanac održava jedinstveno stanje diljem svijeta, pojednostavljujući tako razvoj i čineći blockchain sigurnijim za aplikacije i korisnike.

Kriptomat.io

Zbog učinkovitosti Solana blockchaina i transakcije su vrlo jeftine. U vrijeme kada naknade za Ethereum plin (gas) mogu doseći stotine ili čak tisuće eura, transakcijska naknada za Solanu iznosi samo 0,00024 € po transakciji.

Iz tih razloga, Solana se pojavila kao konkurent Ethereumu kao platformi za aplikacije temeljene na blockchainu. Solana je posebno jaka u području decentraliziranih financija ili DeFi-ja.

Zauzvrat, Solana je postala privlačna za investitore, posebno one koji vjeruju da će blockchain tehnologija igrati ključnu tehničku ulogu u Web3 ekosustavu.

Ulaganje u Solanu

Promatrači ove industrije vjeruju da Solana dugoročno ima svijetlu budućnost. U međuvremenu, tečaj Solane kratkoročno dramatično raste i pada. Ova volatilnost tržišta čini trenutnu “spot” trgovinu Solanom nezgodnom. No, to se odvija u kontekstu sveukupnog dugoročnog rastućeg trenda.

U određenom smislu, kupnja Solane može se smatrati ulaganjem u budućnost brzog i sigurnog svjetskog fintecha.

Učenje iz prošlosti

Što bi bilo da ste Solanu kupili prije mjesec ili tjedan dana? Da ste prije mjesec dana kupili SOL u vrijednosti od 100 €, koliko biste sada imali?

Nema potrebe za nagađanjem. Kalkulator “što-ako” Kriptomat platofrme   prikazuje precizne odgovore na ova pitanja na temelju podataka o cijenama koje se danonoćno ažuriraju. Kalkulator vam može dati točan izračun koliko bi vaša investicija od 100 € danas vrijedila koristeći stvarne povijesne podatke.

Zapravo, kalkulator može prikazati rezultate za bilo koju od 350+ kriptovaluta koje se prodaju na Kriptomat platformi.

Kalkulator pokazuje da su usprkos kratkoročnoj volatilnosti, kriptovalute generirale zapanjujuće povrate za dugoročne ulagače.

Jedan dobar način da iskoristite dugoročne uzlazne trendove je korištenje Kriptomat značajke Ponavljajuće kupnje, koja vam omogućuje postavljanje rasporeda redovnih kupnji na tjednoj, dvotjednoj ili mjesečnoj bazi. Za cijenu jedne kave dnevno možete polako, ali postojano graditi svoj kripto portfelj u prilog dugoročnim ciljevima poput umirovljenja, kupnje nekretnine ili plaćanja skupog sveučilišnog obrazovanja.

Zaključak

Svijet je pun osiromašenih svakodnevnih trgovaca koji mogu posvjedočiti da nema ništa jednostavno u predviđanju visokih i niskih cijena na kripto tržištu. Čimbenici koji utječu na tečaj Solane su previše brojni i nejasni da bi se mogli pratiti.

Ta volatilnost je otežala život svakodnevnim trgovcima, ali njezini su učinci mali u usporedbi s dugoročnim trendovima cijena Solane. Ne postoji “sigurna stvar” u ulaganju u kriptovalute, ali mnogi su sretni vlasnici Solane postigli uspjeh razmišljajući o svojim kripto sredstvima kao o dugoročnom ulaganju.

O Kriptomat platformi

Osnovan 2018., Kriptomat je napravio revoluciju u svijetu kriptovaluta predstavljanjem najjednostavnije platforme u Europi. Kriptomat čini digitalne financije toliko jednostavnim da bilo tko, bilo gdje, može pristupiti slobodi, poštenom trgovanju i ispunjenju koje kriptovalute predstavljaju. Stotine tisuća kupaca diljem Europe i u 120 zemalja diljem svijeta vjeruju Kriptomat platformi kada kupuju, prodaju, mijenjaju, zarađuju, dijele i ulažu u kriptovalute.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.