Novi udar na korisnike: Netflix planira podići cijene svojih paketa

Tehnologija 04. lis 202308:14 2 komentara
Pixabay

Netflix planira povisiti cijenu svojih paketa bez reklama, izvijestio je u utorak Wall Street Journal, čime su dionice streaming kompanije porasle za više od 3%.

Netflix razmišlja o podizanju cijena na nekoliko globalnih tržišta, no vjerojatno će započeti sa Sjedinjenim Državama i Kanadom, izvijestio je WSJ pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem, prenosi Reuters.

Nije jasno za koliko će Netflix podići cijene ili kada će točno nove cijene stupiti na snagu, navodi se u izvješću. Netflix je odbio komentirati izvješće.

Nakon štrajka u Hollywoodu, razgovori između sindikata glumaca (SAG-AFTRA) i Saveza filmskih i televizijskih producenata (AMPTP), koji zastupa studije, su u tijeku, a njihov sljedeći sastanak zakazan je za srijedu. Sindikat pisaca postigao je provizorni dogovor prošli tjedan nakon pet mjeseci neuspjelih pregovora.

Netflix je u veljači snizio cijene svojih pretplate u nekim zemljama. Istog mjeseca donijeli su plan za suzbijanje dijeljenja lozinki od strane pretplatnika koji je u svibnju uveden u više od 100 zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Podsjetimo, Netflix je u Hrvatskoj snizio cijene svojih paketa pa one, umjesto 7.99, 9.99 i 11.99, od veljače ove godine koštaju 4.99, 7.99 i 9.99 eura mjesečno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare