Upozorenje iz Googlea: Hitno ažurirajte Chrome!

Tehnologija 03. ruj 202207:42 0 komentara
Pexels

Google je svojim korisnicima preporučio da što prije ažuriraju Google Chrome zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična.

Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta na svim platformama i potaknuo korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće.

Google u priopćenju navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih točaka, od kojih su osam kategorizirane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakiranje Chromea u posljednjih nekoliko godina.

Kako ažurirati?

Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri točkice u gornjem desnom kutu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba biti “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.

Google Chrome i sam nadgleda ima li novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko tjedana da ažuriranje stigne do svih korisnika.

Propusti su ozbiljni, a napadači ih mogu iskoristiti za injektiranje malicioznih elemenata u Chrome.

Chrome/Screenshot/Nova.rs

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!