Zašto nije dobro bušiti uši bebama?

Majka i dijete 26. tra 202108:57 > 09:03
Izvor: Shutterstock

Bušenje ušiju tek rođenim bebama nije dobra ideja. Kako su bebe nepredvidive i teško ih je kontrolirati, postoji mogućnost da se povrijede pokušavajući skinuti naušnice.

Američka akademija za pedijatriju savjetuje roditeljima da pričekaju da njihova djeca napune najmanje šest mjeseci prije nego što im probuše uši.

VEZANA VIJEST

Ako roditelji često raspravljaju o ovoj odluci, možda je najbolje opcija da to prepuste djeci kada odrastu, piše Bright Side.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi bilo dobro da se sa bušenjem ušiju ipak pričeka.

Mogle bi se ozlijediti

Bušenje ušiju nije potpuno bezbolno, bez obzira na godine starosti. Kod nekoga će nakon bušenja uho postati crveno i veoma osjetljivo.

Nakon bušenja ključno je da se naušnice ne skidaju neko vrijeme. Međutim, bebe je teško kontrolirati, pa u pokušaju da ih skinu, mogu se ozlijediti. A, uspiju li ih skinuti, postoji opasnost i od gutanja.

Postoji rizik od infekcije

Čak i ako se radi sa svim mjerama opreza, bušenje ušiju kod beba uvijek predstavlja rizik od razvoja infekcije.

Bol, iscjedak i otok mogu se pojaviti ako se uho ne očisti prema uputama stručnjaka. Također, važno je napomenuti da se naušnice ne skidaju najmanje šest tjedana od trenutka kada su stavljene.

Bolje je da odluku donesu sami

Možda je bolji izbor da prepustite djetetu da samostalno donese ovu odluku kada odraste i kad je u mogućnosti samo brinuti za svoje probušene uši prema savjetima koje je dobilo od stručnjaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar