Izbori u BiH prometnuli se u prvorazredno političko bojno polje u Hrvatskoj

N1 Komentar 05. lis 202208:381 komentar
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Ive Puljić Šego.

Izbori u BiH u Hrvatskoj su se prometnuli u prvorazredno političko pitanje, u sjeni je ostao i rezultat i izmjene visokog predstanvika Christiana Schmidta, jer ovdje je pravo bojno političko polje oko toga tko je utjecao na te promjene, tko je mogao imati utjecaja, znače li išta i što bi se u BiH trebalo napraviti.

VEZANE VIJESTI

Glavni protagonisti su s jedne strane premijer Andrej Plenković, a s druge predsjednik Zoran Milanović. Vladajući su upregnuli cijelu stranku i članove da u javnim istupima ističu Plenkovića i tihu diplomaciju i da kažu da je on zaslužan što je Schmidt nametnuo promjene koje su rezultirale time da će hrvatski predstavnici biti zastupljeniji, nego dosad. Hrvati, naime, kao najmalobrojniji narod ondje budu preglasani pa već neko vrijeme Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnika.

Milanović je jučer jasno rekao da su rezultati izbora u BiH, kad je riječ o hrvatskim predstavnicima pravi fijasko i sramota, ne priznaje Plenkoviću zasluge, on za izmjene koje je donio Schmidt kaže da je sve bezveze i da bi jedina prava izmjena bila da se implementira presuda Ljubiću i da Komšić ne može biti izabran i da ako Plenković smatra da ima zasluge neka mu bude, ali da je to sve ništa.

Na tom tragu je i Most. Sva zbivanja u BiH smatraju bezveznima, dok s druge strane Plenković poručuje da je predsjednik Milanović ljubomorni luzer i da tako nastupa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar