Kako će točno izgledati Vladine mjere vezane uz cijene energenata?

N1 Komentar 16. kol 202208:34 > 10:031 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu našeg Elvira Mešanovića.

Očekujemo mjere vezano uz rast cijene energenata, ali ako je suditi prema riječima premijera Andreja Plenkovića, čini se da ni Vlada ne zna kako će one izgledati i na što bi se trebale odnositi, s obzirom na to da premijer kaže da je Vlada na godišnjem i da nema nikakvih mjera na stolu. Kaže, o svemu će razmišljati kad se vrate s godišnjeg odmora, a resornog ministra gospodarstva, Davora Filipovića, za vrijeme toga se godišnjeg odmora nigdje ne može ni vidjeti ni čuti.

Jasno je da je vrijeme jeftinih energenata iza nas. Cijela Europa priprema se za poskupljenje energenata od jeseni. A nisu samo energenti to gdje bi Vlada trebala reagirati. Svi se pitaju zašto nije reagirala na cijene osnovnih namirnica, koje su otišle u nebo.

Što se tiče subvencija za električnu energiju, stručnjaci predlažu da subvencije sadrže imovinski cenzus, jer nije pošteno da istu cijenu plaćaju oni koji primaju plaću od 4.000 i oni koji primaju plaću od 15.000 kuna.

Njemačka, primjerice, poskupljuje plin zbog pomoći uvoznicima i njihova vlada planira nove mjere građanima, da to ne bi toliko osjetili. Moguće je da će njihove cijene godišnje skočiti za oko 600 eura.

Naša je Vlada najavila da će doći do novih mjera, ali pitanje je kako će one točno izgledati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar