N1 komentar: Danas ipak nema smirivanja sukoba između Milanovića i Banožića

N1 Komentar 09. stu 202109:031 komentar
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu našeg Elvira Mešanovića.

Sinoć je N1 objavio odluku ministra obrane, Marija Banožića, koji Oružanim snagama brani trošenje sredstava na Ured predsjednika ili sudjelovanje u protokolarnim aktivnostima. To je došlo dan nakon to je predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku organizirao dodjelu činova kadetima i na to nije pozvao Banožića. Banožiću je to očito zasmetalo i odlučio je ovako reagirati.

To znači da Milanović i njegov ured ne mogu koristiti ništa što je u vlasništvu vojske bez odobrenja Marija Banožića. Znamo da Banožić prigovara Milanoviću da koristi sredstva vojske, a da o tome ne obavijesti MORH. Prigovorio mu je i da je ovog ljeta dvadeset puta dignuo helikopter, koristio ga u neke svoje svrhe, a da o tome ništa kao ministar nije znao, dok MORH sve to mora plaćati.

Doista jest čudna situacija gdje se vrhovni zapovjednik mora pravdati ministru obrane, a da on ne zna kako se troši novac, koji njegovo ministarstvo mora plaćati.

Sve to dovodi do toga da danas nema smirivanja sukoba, iako su mnogi to očekivali. I sinoć su se nastavili sukobljavati Milanović i Banožić, a očito će danas iza zatvorenih vrata morati ozbiljno popričati. Snimanja sastanka, kao ni izjava nakon njega, neće biti, a vidjet ćemo hoće li se Milanović ili Andrej Plenković predomisliti.

Na Vijeću za obranu će se razgovarati o stanju u vojsci i problemima koje imaju i kako ih riješiti, a govorit će se i o Milanovićevu trošenju materijalnih sredstava, ali i o odnosu predsjednika i ministra, između kojih su pale teške riječi. Previše je bilo teških riječi, a vojska ne može tako funkcionirati, dok god Milanović ne želi imati posla s Banožićem.

Zoran milanović bio je nezadovoljan i nakon sastanka premijera s vojnim zapovjednicima, jer su tamo bili samo HDZ-ovci, a ne i Franko Vidović, predsjednik saborskog Odbora za obranu, koji je i član Vijeća.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar