N1 komentar: Kakve će biti kazne za one koji zbog covid-potvrda neće u Sabor?

N1 Komentar 10. stu 202108:49 > 09:183 komentara
Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Ive Puljić Šego.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković predsjedat će 15. sjednicom Predsjedništva Hrvatskog sabora s predsjednicima Klubova zastupnika. Tema je sjednice dogovor o načinu rada Hrvatskog sabora u budućem razdoblju i dnevni red predstojeće sjednice Hrvatskog sabora.

Na sjednici se moraju izbrusiti svi detalji rada Sabora, jer se odluka Stožera, da se od 15. studenog uvode covid-potvrde u sve državne i javne službe, njihove djelatnike i posjetitelje, odnosi i na Sabor, i to ne samo za saborske zastupnike, nego i ostale djelatnike i posjetitelje Sabora.

Nije poznato koliko zastupnika ima covid-potvrde, koliko ih je preboljelo covid, a koliko ih se, osim Zlatka Hasanbegovića, neće niti cijepiti niti testirati. To je apsurdna situacija, budući da prema GDPR-u podatak o tome tko je cijepljen nije javan. Zanimljivo će biti vidjeti kako će Sabor organizirati rad onih zaposlenika koji nisu cijepljeni, a nisu ni preboljeli covid, odnosno hoće li se oni morati testirati na ulazu u Sabor ili će donijeti test koji će pokazati da nisu pozitivni na koronavirus.

Pitanje je i tko će plaćati te testove, za početak je najavljeno da će to raditi Sabor, ali nije otklonjena ni opcija da će testove morati plaćati i saborski zastupnici.

Nepoznato je i što će se događati s onima koji neće doći u Sabor do traju ovakve mjere, poput Hasanbegovića, koji je to već najavio. Znamo da se neki zastupnici mjesecima nisu pojavili u Saboru, ali kazne su nejasne. Postoji kazna za neopravdan nedolazak i iznosi 150 kuna. A kad bi neki zastupnik svaki dan bio kažnjen sa 150 kuna, to je 4.500 kuna, a budući da im plaće iznose i do 20.000 kuna sa svim dodacima, oni bi i dalje dobili lijepu plaću, bez obzira na to što nisu došli u Sabor i ne rade ono za što su ih građani birali.

Postoji i opcija da neki zastupnici u radu Sabora sudjeluju online.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar