N1 komentar: VSOA – alibi neodgovornih državnika

N1 Komentar 11. srp 202308:32 0 komentara
N1

Donosimo jutarnju analizu naše Mile Moralić.

U ponoć je istekao mandat ravnatelju VSOA-e Ivici Kinderu. Vojno-sigurnosno obavještajna agencija, inače opterećena brojnim aferama, od pronevjere novca zbog kojeg su agenti pod istragom do loših odnosa, više nema čelnog čovjeka, ravnatelja, šefa, direktora…

Kao nekakav uspjeh predstavljeno nam je jučer, nakon što se nekoliko dana pregovaralo na razini Medved – Lozančić, to što su Andrej Plenković i Zoran Milanović usuglasili odluku o imenovanju “koordinatora poslova i potpisivača akata”. Što je to, pitali su se upućeni i neupućeni? Odgovor je – administrator bez ovlasti.

I dalje, ne postoji osoba u sustavu koja može, primjerice, potpisati zahtjev za prikupljanje sigurnosnih podataka odnosno prisluškivanje što je, složit će se i oni koji o sigurnosnim agencijama ne znaju previše, core biznis tajnih sluzbi. Tomu su pregovarači Milanovića i Plenkovića doskočili na način da će se, bude li potrebe u idućih mjesec dana, prisluškivanje za VSOA-u tražiti od SOA-e.

Javnost se pita: Tko je popustio, tko je reterirao, tko je na koncu pobijedio? Odgovor je – nitko. Jer riječ je o još jednoj u nizu alibi odluka dvojice neodgovornih političara i državnika koji nisu u stanju donositi odluke i činiti ono što Ustav od njih traži – surađivati na pitanjima u kojima imaju podijeljene ovlasti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!