Neugodna afera ministra Tomislava Ćorića stavlja u nepovoljan položaj

N1 Komentar 16. velj 202208:51 > 17. velj 2022 08:47 1 komentar
N1

Donosimo jutarnju analizu naše Ive Puljić Šego.

Bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Domagoj Validžić, osumnjičen je da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a sada je, kako je doznao Telegram, istražiteljima rekao da je to od njega tražio ministar Tomislav Ćorić.

Jedna neugodna afera koja je nekako malo minula u javnosti, jer su se u prvom naletu, kad je uhićena Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i nekadašnja gradonačelnica Knina, u novinama izredale sve izjave USKOK-u i transkripti tajno snimljenih razgovora i poruka.

Tada smo doznali brojne detalje o tome kako je ona lobirala na raznorazne strane, kod ministara, državnih tajnika, kako bi omogućila investitorima iz tvrtke Cemp da pokrenu svoj projekt vjetroelektrane Krš-Pađene.

Telegram je objavio iskaz državnog tajnika iz ministarstva ministra Ćorića, koje je dao krajem prošle godine u kojem kaže da sve što je on radio u pogledu projekta vjetroelektrane Krš-Pađene radio uz znanje, uz suglasnost ili po nalogu ministra Tomislava Ćorića.

To sad aktualizira priču i samog ministra Ćorića stavlja u nepovoljan položaj. Ministar je jučer odmah stao pred medije, kratko je dao izjavu, gdje je objašnjavao procedure i odobrenja koje je dalo ministarstvo za vjetroelektrane, ali kad bi se saželo sve što je ministar rekao, Ćorić je rekao da je iznenađen svime i da je na raspolaganju svim tijelima, da će odgovoriti na sva pitanja i dati sve informacije koje istražitelje budu zanimale.

Kad je riječ o Josipi Rimac, za očekivati je još iskaza, možda će se još netko braniti na način da je netko iznad njega dao nalog i odobrenje za to.

Oporba, odnosno Most već danas poziva ostale oporbene stranke na dogovor kako će djelovati u kontekstu ministra Ćorića, ali otegotnu okolnost u tom slučaju mogao bi im predstavljati šef SDP-a, Peđa Grbin, za kojega se objavilo da je uz stranačkog kolegu, Arsena Bauka, rekorder po korištenju povlastica za političare.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare