Nova runda “pritiska” na Zlatu Hrvoj Šipek

N1 Komentar 09. velj 202309:30
N1

Donosimo jutarnju analizu naše Mile Moralić.

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek dolazi danas u Sabor na plenarnu sjednicu.

To je nova runda onoga što ona naziva pritiskom. Iz njezina svjedočenja pred saborskim odborom u dva dana iskristalizirala su se dva pitanja. Jedno je da je nazvala izravnim pritiskom od strane jedne političke opcije zaključivši da se brzo bliže izbori. Kako ona zna da se bliže izbori, budući da su na rasporedu tek iduće godine i kako je donijela zaključak, ne znamo.

Oporba je oštro reagirala, rekli su da se ne može usporediti kad pitanja postavlja netko iz vladajućih struktura i netko iz oporbe. Rekli su joj i da joj je Sabor poslodavac i ako postoji mjesto u Hrvatskoj na kojemu ona treba odgovarati na pitanja, to su upravo saborski odbor i saborski zastupnici. Ne bi trebalo biti dileme da su oni ti koji imaju pravo ispitivati glavnu državnu odvjetnicu.

Druga stvar koju je Hrvoj Šipek rekla je ironični način na koji je zahvalila medijima što su u pitanje doveli istragu i ugrozili istragu poruka koje su proizašle iz afere vjetroelektrane i mobitela Josipe Rimac. Ona je dala naslutiti da je objavom poruka možda dovedeno u pitanje stanje istrage i izvidi. To je u najmanju ruku čudno, ako se sjetimo da su to poruke koje su oni imali pune dvije godine.

Hrvoj Šipek je naglasila da je riječ o tri milijuna poruka i odbacila da se time nešto odlaže.

Danas možemo očekivati novu rundu ispitivanja Zlate Hrvoj Šipek, a zastupnici će sigurno iskoristiti priliku da joj postave važna pitanja vezana uz posljednje afere.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar