Vijest iz Austrije o Schengenu doista je iznenadila, pa i samu Vladu

N1 Komentar 19. stu 202209:541 komentar
Izvor: N1

Donosimo jutarnju političku analizu našeg Elvira Mešanovića.

Prije nekoliko trenutaka Andrej Plenković stigao je u Vladu. Očito se i danas održavaju koordinacijski sastanci. Pretpostavljam da će se na sastancima spomenuti ova vijest iz Austrije koja je doista iznenadila, meni se čini da je iznenadila i Vladu, s obzirom na to da se tako nešto iz Austrije nije moglo očekivati. Jer je Austrija dosad podržavala ulazak Hrvatske u Schengen.

Pitanje je kako će na Vijeću za unutarnje poslove zapravo glasati Austrija. Nekako sumnjam da ministar unutarnjih poslova, takve izjave daje samostalno bez koordinacije s vladom. Austrijski ministar unutarnjih poslova je rekao za javni radio da se protivi hrvatskom ulasku u Schengen, da nije vrijeme za to.

Sinoć je Vlada za neke medije dala kratku reakciju, oni i dalje vjeruju u potporu Austrije, iako iznenađuje ova poruka austrijskog ministra unutarnjih poslova. Iz Vlade napominju da će u srijedu u Hrvatsku doći austrijski kancelar, a on bi u četvrtak s premijerom trebao otići na Krk posjetiti LNG terminal. S obzirom na to da Hrvatska planira postati energetsko čvorište s obzirom na krizu uzrokovanu ratom u Ukrajini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar