Vlada će danas opet intervenirati u cijenu dizela

N1

Donosimo jutarnju analizu naše Ive Puljić Šego.

Premijer Andrej Plenković, nakon što je drugi put imao koronu danas više nije u izolaciji, budući da mu je test negativan i da se osjeća dobro. Danas mu je prvi radni dan i odmah je sazvao sjednicu Vlade.

Neslužbeno se mogu čuti i očekivanja su da će Vlada danas intervenirati u cijenu dizela, budući da je na tržištu došlo do promjene cijene pa će se ona sniziti.

Danas će se donijeti odluka da će litra dizela biti jeftinija, dok će cijena benzina ostati ista. To je barem zasad najznačajnijna vijest za potrošače. Ostale točke dnevnog reda ne čine se toliko zvučne.

Nakon sjednice premijer će imati i konferenciju za novinare, vidjet ćemo što će sve novo reći.

Kad smo kod energetske krize, ministar Davor Filipović je u 10.30 sazvao sastanak sa svim lokalnim plinarama, njih 35. Želi čuti kako im ide poslovanje, ispunjavaju li svoje obveze, je li sve u redu da ne bi došlo do kriznih situacija jer vidjeli smo što se događalo u Plinari istočna Slavonija, kakva je afera odande proizašla.

Bit će zanimljivo čuti i nakon tog sastanka kakvi su utisci i dojmovi, budući da ide i sezona grijanja, a svi moraju imati dovoljno grijanja. Uvijek je taj oblak sumnje da bi mogla biti i nestašica plina, iako Hrvatska ima LNG terminal i alternativni izvor plina. Postoje i teorije da bi se mi mogli suočiti s najcrnjim scenarijem, ali to nije za očekivati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.