Srbi u Mladenovcu ne žele izbjeglice: Šta ako su teroristi

Regija 21. srp 201518:57 > 19:51
Izvor: N1

Mladenovac ima novu općinsku vlast, a uvođenje privremene uprave na čelu s naprednjacima ponovno je pokrenulo pitanje izgradnje Centra za azil.

U posljednje tri godine, koliko na računu Ureda za izbjeglice stoji novac za izgradnju centra u nekadašnjoj kasarni, stavovi tamošnjeg stanovništva nisu se nimalo promijenili – tražiitelje azila neće u svojoj blizini.

Mladenovac je grad u kojem nećete sresti nijednog migranta, ali s tendencijom da ih uskoro bude na tisuće, ako se ostvari plan da se na prostoru bivše kasarne napravi regionalni centar za tražitelje azila. Ta ideja posvađala je nakratko i umirovljenike koje smo zatekli u obližnjem parku u centru grada.

“Ja to ne bih dozvolio”

“Što ako su to teroristi?”

“Ovdje mi pada tegoba u srce, hoće da mi se otkine nešto, takva sam rođena, volim kučiće, mačke i azilante, sve živo volim. Pa ne bježi on što mu je lijepo, nego gleda da sačuva glavu”.

N1

“Mi nismo ksenofobični, mi smo samo roditelji koji su zabrinuti za budućnost svoje djece”, smatra Jasmina Živančević, iz udruženja građana “Banja, ne azil”.

Nisu kažu ni fašisti, pa smo ih zato pitali da onda objasne tekst pod naslovom: “Marva je u oboru, ograđena žicom, još samo da puste struju”, koji je objavljen na službenoj Facebook strani njihovog udruženja.

Pogledajte priču reporterke N1 Maje Nikolić.