Vučić se ispričao Slovencima: O njima kao narodu mislim sve najbolje, imam prijatelje i obitelj tamo

Regija 25. tra 202407:23 0 komentara
Sarah Meyssonnier / POOL / AFP

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ispričao se slovenskoj javnosti nakon što je u New Yorku nazvao Slovence "odvratnima". Tvrdi kako nije mislio na građane, nego na politiku. Napomenuo je kako se neće ispričati slovenskim političarima.

Ipak, pozvao je premijera Roberta Goloba i predsjednicu Natašu Pirc Musar u Beograd. Naglasio je kako Slovenija nije uputila prosvjednu notu Srbiji zbog njegove izjave i da su po tom pitanju bili “korektni”, prenosi Nova.rs.

“O Slovencima kao narodu mislim sve najbolje”

“Ja sam rekao da su Slovenci bili odvratni misleći na sjednicu Vijeća sigurnosti i odnosi se na pojedinca koji je govorio o tome te na njihovu politiku. Svakako da to nije rječnik koji trebamo koristiti, ali sam ljudski rekao što mislim o njihovoj politici”, izjavio je Vučić tijekom obraćanja novinarima u New Yorku.

“Što se Slovenaca tiče, o njima kao narodu mislim sve najbolje, imam prijatelje i obitelj u Sloveniji. U pravu je Robert Golob, shvatio sam to kao prijetnju da ne trebam tako često dolaziti u Sloveniju”, kazao je Vučić.

Najavio je da će smanjiti odlaske kod prijatelja i obitelji u Sloveniji. Zatim je uputio ispriku slovenskoj javnosti, ali je politiku Ljubljane prema Srbiji ponovno nazvao “odvratnom”.

“Slovenski političari vode odvratnu politiku”

“Ako sam bilo koga uvrijedio, želim se ispričati cjelokupnoj javnosti i narodu Slovenije, ali istovremeno kažem da se neću ispričati slovenskim političarima jer vode odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu”, poručio je.

“Želite reći kako nije strašno što narušavaju teritorijalni integritet naše zemlje i da nije strašno što sponzoriraju Rezoluciju o Srebrenici protiv našeg naroda, bez da se posavjetuju, obavijeste ili pitaju”, nastavio je.

Podsjetimo, Vučić je u utorak pozvao stalne članice Ujedinjenih naroda da odbace predloženu rezoluciju o genocidu u Srebrenici čije se usvajanje očekuje u svibnju. Prethodno je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a Vučić rekao da se nastavlja progon i etničko čišćenje Srba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!