VIDEO / Neviđeno na sjednici UN-a: Vučićevu savjetnicu opomenuli zbog snimanja, sve su zabilježile kamere

Regija 24. tra 202415:41

Snimka sa sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, tijekom koje se predsjedavajuća Vanessa Fraser s Malte verbalno sukobila sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, u utorak je privukla mnogo pozornosti te je objavljena na portalima širom regije.

Dajući riječ predsjedniku Srbije, nakon kojeg je govorila predsjednica Kosova Vjosa Osmani, Vanessa Fraser je istaknula da oboje imaju tri minute po dogovoru koji je prethodno postignut. Vučić je rekao da tako nije dogovoreno, ali da mu je to svejedno u redu.

Fraser je tada podigla ton i počela lupati rukom o stol navodeći da je dogovoreno i da joj je njezina zamjenica rekla da je to dogovoreno sa srbijanskim predsjednikom. Imala je ljutit ton i ljutit izraz lica. Istaknula je da ne dopušta da se njezina zamjenica naziva lažljivicom. Vučić je potom ušutio.

Vezano za spomenuti događaj, kamere su uhvatile još jedan zanimljiv detalj. Naime, Vučić nije bio jedini koji je dobio upozorenje. Isto se dogodilo i njegovoj savjetnici Suzani Vasiljević.

Nju su pak upozorili, kako se pretpostavlja, ljudi iz protokola, i to zbog snimanja mobitelom, prenosi Nova.rs.

Kako se vidi na snimci koju su zabilježile kamere iz dvorane u kojoj je održana sjednica, savjetnica predsjednika Srbije iz drugog reda nonšalantno je mobitelom snimala govor Aleksandra Vučića. Potom joj je prišao čovjek, po svemu sudeći iz protokola, i upozorio da snimanje nije dopušteno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.