Autobus pun djece iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj, ima ozlijeđenih

Regija 14. kol 202221:20 > 22:44
Shutterstock / Ilustracija

Autobus iz Srbije prevrnuo se na autocesti u Bugarskoj, piše Euronews. U autobusu je bilo 48 djece iz Srbije. Prema različitim izvorima, mnogo je ozlijeđenih. Na mjesto događaja stigla su dva vozila Hitne pomoći, vatrogasci i policija. Prema prvim informacijama, ozlijeđeno je deset osoba. Svi putnici su državljani Srbije. Nesreća se dogodila na 216 kilometara u pravcu Sofije, kod Stare Zagore.

Prema riječima Stanimira Staneva, zamjenika glavnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova Bugarske, ozlijeđeno je 12 osoba, od kojih četvero odraslih i osmero djece. Među ozlijeđenima je i vozač autobusa. Prema pisanju bugarskih medija, najmlađe hospitalizirano dijete ima šest godina, dok najstarije ima 17.

Iako su prve informacije govorile da nema teže ozlijeđenih, novije informacije kažu kako je dvoje djece u teškom stanju. “Uzroci nesreće će se dalje utvrđivati, za sada imamo vrlo malo informacija. Ono što znamo jest da je dvoje djece u teškom zdravstvenom stanju”, rekla je za BTV Sijka Mileva iz bugarskog tužiteljstva.

Svjedok: Ne bih želio nikome da vidi takvo nešto

Teodor je jedan od mnogih vozača koji su stali da pomognu povrijeđenima.

“Ne bih želio nikome da vidi takvo nešto, djecu koja plaču, prekrivena krvlju”, rekao je Teodor.

Prema njegovim riječima, čuo je od vođe puta da je u autobusu bilo 48 ljudi te da u nesreći nije sudjelovalo drugo vozilo, prenosi Index.

Kako je naveo za bugarske medije, svi ozlijeđeni u vozilima Hitne pomoći bili su svjesni. Ipak, naveo je ovaj svjedok, jedno dijete i dvoje odraslih bili su u nešto ozbiljnijem stanju.

Otkriven je uzrok nesreće?

“Jedan od roditelja u autobusu je želio sjesti na prednje sjedalo pored vozača. Okrenuo se da otvori sjedalo i tako se okrenuo volan”, prenosi Nova.bg riječi jednog svjedoka.

Jedna od putnica iz autobusa za BTV je ispričala slično:

“Krenuli smo iz Sunčanog Brega i napravili pauzu na pumpi koja se nalazi 10 kilometara odavde. Sve je bilo u redu. Vozač je bio odmoran, naspavan. Samo je jedan otac poželio sjesti naprijed jer se zagrcnuo i želio se iskašljati. Vozač mu je želio spustiti sjedalo jer on nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da spusti, tako je skrenuo s puta”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari (0)

Prikaži sve komentare