VIDEO/FOTO Požar u tvornici u Bihaću, izdano važno upozorenje građanima

Regija 24. svi 202208:22 > 12:59 1 komentar
Krajina.ba

U jutarnjim satima veliki požar je zahvatio tvornicu Austrotherm u naselju Kamenica u Bihaću u BiH koja se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija, potvrđeno je za N1. Srećom, svi radnici uspjeli su na vrijeme napustiti tvornicu.

Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona kazao nam je da su policijske i vatrogasne ekipe na terenu i da se nastoji ugasiti vatra.

Krajina.ba
Krajina.ba
Krajina.ba
Krajina.ba
Krajina.ba
Krajina.ba

“Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Dojavu smo dobili prije pola sata i uputili smo policijske patrole na teren gdje se nalaze i vatrogasci te nastoje ugasiti vatru kako se ne bi dalje širila. Nije još poznato ni ima li ozlijeđenih, a to će se znati nakon što se obuzda vatra i obavi očevid”, naveo je Beganović, a s fotografije s društvenih mreža vidljivo je da  se crni oblak dima nadvio iznad tog područja.

Zaposlenici tvrtke koji su u vrijeme izbijanja požara bili u smjeni potvrdili su da su se svi uspjeli spasiti i da nema ljudskih žrtava.

“Nas desetak koji smo bili u smjeni uspjeli smo na vrijeme napustiti proizvodni pogon. Požar je izbio u minuti, tako da nismo imali vremena za spašavanje materijalnih stvari. Ne mogu ni opisati kako se osjećam, jer sam 15 godina života i rada ovdje proveo. Tu sam bio od samog početka, doslovno od stvaranja firme. Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu”, rekao je jedan od zaposlenika firme Austrotherm za Radio Bihać.

Mještani naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac upozoreni su da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom, kao i da zatvore prozore na obiteljskim kućama i ostalim objektima.

Austrotherm je austrijska firma koja je u Bihaću s radom počela 2018. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare