FOTO, VIDEO / Jako nevrijeme u Sloveniji, jaki udari vjetra, tuča i snijeg!

Regija 16. tra 202414:39 0 komentara

Agencija za okoliš izdala je narančasto upozorenje za jugozapad i središnji dio Slovenije zbog jakog vjetra. Za južnu polovicu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog snježnih uvjeta. Pale su temperature, ponegdje je, kao i u Hrvatskoj, zahladilo i više od 10 Celzijevih stupnjeva.

Zahlađenje uz hladnu frontu sa sjeveroistoka napreduje prema zapadu zemlje. Ponegdje je već zahladilo i više od 10 °C. Puše jak sjeveroistočnjak. U sjevernoj Sloveniji počele su se pojavljivati ​​oluje, a oborine će se u sljedećih nekoliko sati pojačati, piše Agencija za okoliš.

“U pojasu od Gorenjske do Koruške očekuje se od 30 do 60 milimetara oborine. U višim predjelima, iznad oko 800 metara, može pasti oko 20 centimetara snijega”, objavila je Agencija za okoliš Republike Slovenije (Arso).

Čitateljica N1
Čitateljica N1
Čitateljica N1

Snijeg je već zabijelio Ljubelj, Korensko sedlo i Roglu, što se vidi i na web kamerama. Ujedno, Prometno-informativni centar upozorava da je zimska oprema obavezna i nakon 15. ožujka u slučaju snijega na kolniku.

Sitne pahulje snijega već padaju i u Štajerskoj, i to na nadmorskoj visini ispod 500 metara. Iz Koruške, točnije Mežice i Črne na Koruškoj, javljaju se šodre.

Narančasto upozorenje

Danas poslijepodne i navečer na Primorju su mogući vrlo jaki olujni udari koji će prelaziti stotinu kilometara na sat, a prolazno pojačan sjeveroistočni vjetar puhat će i drugdje u Sloveniji, najavila je za STA dežurna meteorologinja Arsa Eva Bezek.

Zbog jake bure Arso je za danas od 14 do 23 sata izdao narančasto upozorenje za buru, na obali je moguća i tramontana. Zbog jakog vjetra Arso je izdao i narančasto upozorenje za središnju Sloveniju, i to za danas između 13 i 15 sati.

Zbog poslijepodnevnih i večernjih snježnih uvjeta izdano je narančasto upozorenje za vrijeme jugoistoka i jugozapada zemlje. Žuto upozorenje na vremensku prognozu izdano je danas i za ostatak zemlje, uglavnom za poslijepodne.

Screenshot YouTube / Planica – Live WebCam

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!