Grlić Radman i Dačić: Važno je smanjiti razlike u stavovima Zagreba i Beograda

Regija 28. sij 202320:42
N1/ Ilustracija

Šefovi diplomacije Hrvatske i Srbije Goran Grlić Radman i Ivica Dačić dogovorili su u subotu niz koraka koji treba poduzeti za pripremu njihova bilaterlanog susreta čiji je cilj smanjiti razlike u pogledima na prošlost i otvorenim pitanjima kako bi se ostavilo što manje neriješenih problema za buduće generacije.

Grlić Radman i Dačić sastali su se danas u Subotici u prigodi Velikog prela koje bunjevački Hrvati u Bačkoj svakoga siječnja priređuju od 1879. godine, a kojem ministri nazoče su saradnicima.

“U interesu građana obje zemlje moramo raditi i surađivati jer naši građani očekuju unaprjeđenje naših odnosa, osobito zbog kriznih situacija u okruženju”, naglasio je Grlić Radman.

Na sastanku je dogovoreno da će narednih mjeseci timovi dvaju ministarstava napraviti pregled pitanja kako bi se pripremili razgovori na ministarskoj razini.

Dačić je istaknuo da će okvir za rješavanje tih pitanja biti razgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Davosu.

Grlić Radman je poručio da Hrvatska podržava Srbiju na europskom putu, ali da se moraju riješiti neke stvari iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, poput vladavine prava, pitanja nestalih, te hrvatskih zatočenika u logorima u Srbiji početkom devedesetih i procesuiranja ratnih zločina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar