Jelena Trivić u svom rodnom selu nije osvojila niti jedan glas?

Regija 03. lis 202213:011 komentar
Izvor: N1

Jelena Trivić (PDP) sinoć je objavila pobjedu u utrci za predsjednicu Republike Srpske. Potom je to učinio i njezin protukandidat Milorad Dodik (SNSD). Centralna izborna komisija tijekom izborne noći nije izlazila s rezultatima za ovu poziciju. Učinili su to tek jutros, objavivši podatke prema kojima je pobjednik ipak Dodik.

Iz PDP-a žurno su organizirali konferenciju za novinare kako bi priopćili sve eventualne propuste.

VEZANE VIJESTI

“Ovo nije bila krađa samo u onim gradovima gdje smo to navikli – ovo je bio sveobuhvatno kontamniran proces. U selu iz kojeg ja potičem permutirani su glasovi za Gorana Kalinića. Danas su mi se javili ljudi da su glasali za mene (tamo gdje je bila nula glasova za mene)”, pojasnila je Trivić.

Navodi da se točka preokreta dogodila tijekom noći kada je i CIK priopćio da još nisu jasni rezultati za predsjednika entiteta RS jer birački odbori nisu na vrijeme u sustav dostavili rezultate.

“U jednom momentu čak ni mi ovdje nismo dobivali rezultate s izbornih mjesta. Stalno su iscrpljivali naše ljude da se ponovno broje glasovi, pogotovo u Doboju. Iscrpljivali su ih, neki su, naravno, u tri ili četiri ujutro napustili biračka mjesta. Je li vam normalno da CIK sam priopći da sa biračkih mjesta nemaju rezultate u roku?”, upitala je Trivić.

Objašnjenje od CIK-a je trebalo uslijediti na konferenciji u 9 sati, no ona nije održana.

Zbog brojnih neregularnosti, tvrdi Trivić, tražit će da se izborni proces ponovi na razini cijelog entiteta RS.

“Da bi se došlo do toga, morat ćemo tražiti ponovno brojanje na mnogim mjestima kako bismo imali valjan uzorak”, pojasnila je Trivić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar