Kaos u Beogradu zbog poplava: Policajci spašavali ljude i izvlačili automobile

Regija 06. srp 202208:29 1 komentar
MUP Srbije

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) su u utorak u popodnevnim i večernjim satima pomagali svojim sugrađanima, ugroženim posljedicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

U priopćenju MUP-a se navodi da su pripadnici Odjela za izvanredne situacije na teritoriju cijele zemlje imali 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

„Svi požari su ugašeni, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba“, navodi se.

U svim intervencijama bilo je angažirano oko 230 vatrogasaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije

Pripadnici Odjela za izvanredne situacije intervenirali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u tijeku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posljedica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažirano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacijskih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasaca.

„Iz ugroženih dijelova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuirano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuirano sedam“, piše u priopćenju.

Policijski službenici u svim dijelovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale uslijed nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci su u prijestolnici imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma, priopćio je MUP.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.