Međureligijsko vijeće BiH osudilo oskvrnuće zavjetnog križa nedaleko Zenice

Regija 03. stu 202112:26 > 12:34
policija bih
FENA, Ilustracija

Međureligijsko vijeće (MRV) BiH osudilo je u srijedu ispisivanje sotonističkih poruka i skrnavljenje zavjetnog križa u mjestu Čajdrašu kod Zenice u središnjoj Bosni, što je izazvalo uznemirenost tamošnjih Hrvata katolika budući se dogodilo za vrijeme svetkovine Svih svetih i Dušnoga dana.

Na križu u mjestu Krušćik u Čajdrašu, nepoznati počinitelji su ispisali razna znakovlja sotonističkih sljedbi, te su polomili drvenu ogradu oko njega. Crnim grafitom ispisana su tri broja 666 koji simbolizira Sotonu, te je ispisana riječ ‘Antihrist’, a nacrtan je i križ okrenut naopako, te zvijezda koja je također izokrenuta. Uokolo je polomljena drvena ograda.

Župnik zeničke župe Srca Isusova u naselju Čajdraš vlč. Josip Šimunović u izjavi za lokalni portal Centralna izrazio je ogorčenost zbog izgreda nazivajući ga vandalizmom. Izrazio je očekivanje da će policija rasvijetliti ovaj slučaj.

“Nikog ne osuđujemo ali samo nam je krivo da na ovaj način ove svete dane, Svi sveti i Dušni dan, u kojima katolici obilaze groblja svojih dragih pokojnika moramo kvariti nekim lošim vijestima iz ovoga inače jako mirnog kraja”, rekao je velečasni Šimunović.

Međureligijsko vijeće BiH ocijenilo je da je posebno uvredljivo za katoličke vjernike jer se izgred dogodio na blagdan, ali i zbog skrnavljenja križa koji, kako ističu, ima ogromnu sakramentalnu važnost za svakog kršćanina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.