Objavljena imovinska kartica unuka Slobodana Miloševića

Regija 03. tra 202408:49 0 komentara
Amir Hamzagić/Nova.rs

Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića i Mire Marković, ušao je u politiku i zahvaljujući SPS-u postao zastupnik u Skupštini Srbije.

Milošević se na listi tijekom izbora u prosincu našao odmah iza nositelja liste Ivice Dačića i lidera JS Dragana Markovića Palme.

Zato su sad javnosti dostupni podaci o njegovoj imovini, preko kojih se doznalo da sve što ima, dobio je na poklon. Prema podacima Milošević je na dar dobio obiteljsku kuću od 245 kvadrata u Požarevcu. Riječ je o kući u kojoj su živjeli njegov otac Marko i majka Milica Gajić.

Osim nje, Milošević je na dar dobio i voćnjak treće klase ukupne površine 1159 četvornih metara, kao i vinograd prve klase površine 1269 četvornih metara. Posjeduje i pomoćnu zgradu površine 56 četvornih metara.

Što se njegovih primanja tiče, mjesečno zarađuje nešto više od 160.000 dinara ili oko 1370 eura. Riječ je o ukupnom iznosu i zastupničkom paušalu. U imovinskoj kartici stoji i da Milošević nema depozit u banci. Kada su u pitanju automobili, posjeduje BMW serije 3 iz 2001.

Marko Milošević je rođen 14. siječnja 1999. u Požarevcu. Nakon petooktobarskih prosvjeda živio je s majkom Milicom Gajić, prvom suprugom Marka Miloševića starijeg. Diplomirao je na Pravnom fakultetu.

Njegov otac živi u Rusiji. U lipnju prošle godine pojavio se u javnosti prvi put nakon više od 20 godina. Snimljen je u Moskvi na otkrivanju očevog spomenika.

U Moskvu je pobjegao odmah nakon 5. listopada 2000. godine. Njegovo ime našlo se na nevidljivoj Interpolovoj tjeralici, zajedno s imenom njegove majke Mirjane Marković. Obje su dobili azil u Rusiji, a Mirjana je preminula 2019. u 77. godini. Za Markom starijim je 2007. raspisana tjeralica zbog sudskog postupka koji se protiv njega vodi zbog sumnje u umiješanost u šverc duhana od 1996. do 2001.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!