Ova tvrtka zapošljava 350 novih radnika: Uvjet? Četiri razreda osnovne škole

Regija 17. srp 202310:15 0 komentara
N1

Igman Konjic nedavno je donio odluku o zapošljavanju novih 350 radnika na godinu dana, za jednostavne poslove na strojevima i postrojenjima.

Javnim oglasom, koji je objavljen 14. lipnja ove godine, tvrtka ih traži na određeno vrijeme, odnosno, spomenutih godinu dana. Riječ je o radnom mjestu “Radnik za jednostavne poslove”, a jedan od uvjeta je imati najmanje četiri razreda osnovne škole, piše Buka.

U pozivu nije naveden razlog povećanja broja zaposlenih, a direktor Đahid Muratbegović istaknuo je opće uvjete i potrebnu dokumentaciju za prijavu. Nakon provedene natječajne procedure zaposleno je 350 radnika, a odluku je potpisao direktor.

Ova tvrtka je u travnju ove godine raspisala i natječaj za zapošljavanje 24 osobe na radnim mjestima referent plana, analize i kontrole troškova, financijski računovođa, zaštitar, referent nabave i kontrole alata, podešavač strojeva, metalorezač, bravar, metalostrugar, rezultati ispitivanja obrade, tehnolozi rukavaca i tehnolozi laboratorija.

Kasnije je obustavljeno održavanje pismenih i usmenih ispita u vezi sa zapošljavanjem na ovim radnim mjestima, a nastavljeno je prije mjesec dana.

Tvrtka postoji od 1950. odlukom Josipa Broza Tita, a danas proizvodi vojno i lovačko streljivo raznih kalibara. Igman je u većinskom vlasništvu Vlade FBiH (51 posto), a 49 posto u privatnom vlasništvu.

Trenutno zapošljava više od 1300 ljudi, među kojima je 700 žena koje rade na lakšim poslovima, odnosno poslovima koji zahtijevaju preciznost, a ne veliki fizički napor.

Odluku o novom zapošljavanju i popis primljenih radnika možete pročitati ovdje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!