Pogledajte atmosferu u stožeru koji po anketama rekordno vodi u Sloveniji

Regija 24. tra 202220:29 > 20:44

Roberta Goloba nema u stožeru njegove stranke, ali javio se videovezom okupljenima. U stožeru vlada optimizam i veselje, a imaju i zašto.

Iako su predizborne ankete predviđale potpuno drugačije rezultate – oko 25 posto za oba kandidata – izborne ankete pokazale su značajnu prednost Goloba i njegovog Pokreta Slobode. Ako konačni rezultati slovenskog Državnog izbornog povjerenstva budu isti, bit će to najbolji rezultat u slovenskoj demokratskoj povijesti jer nikada niti jedna stranka nije osvojila 42 od 90 mandata u slovenskom parlamentu. Treba napomenuti da je Golob u poziciji da samo njegova i još jedna stranka preuzmu vlast, što je neobično za Sloveniju, gdje je inače vladalo po četiri i više stranaka.

Slovensko izborno povjerenstvo počelo je objavljivati prve službene rezultate. Dosad je obrađeno tek nešto više od 13 posto glasačkih listića, a prema njima Golob osvaja 38 mandata, a SDS-u idu 33 mandata. S obzirom da ima još puno glasačkih listića za prebrojati, očekuje se da će se te brojke još mijenjati.

Parlamentarne izbore u Sloveniji pratimo iz minute u minutu OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar