Političarka nabrojala sve incidente koji su obilježili izborni dan u Srbiji

Regija 03. tra 202221:09 > 21:10
Izvor: N1 Beograd

Izborni stožer koalicije "Ujedinjeni za pobjedu Srbije" priopćio je da su današnje glasanje na izborima za predsjednika i Skupštinu Srbije, kao i za zastupnike u Beogradu i još 12 lokalnih samouprava, obilježili "masovna kupovina glasova", glasanje bez osobnih dokumenata i fizički napad na lidera Pokreta slobodnih građana, Pavla Grbovića.

Obraćajući se novinarima po završetku glasanja, potpredsjednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović navela je da je tijekom izbornog dana zabilježeno da je jedan birač glasao za više ljudi na različitim biračkim mjestima, da je bilo slučajeva glasanja bez osobnih dokumenata kao i da su na „skoro svim“ biračkim mjestima i i njihovoj blizini uočeni slučajevi vođenja paralelnih biračkih popisa.

„Tijekom cijelog dana naši kontrolori su fizički udaljavani s biračkih mjesta, a predsjednici biračkih odbora su odbijali zabilježiti nepravilnosti jer su preglasani. Zabilježeno je više tučnjava, verbalnih i fizičkih napada na naše kontrolore, a u najdrastičnijem incidentu, nezabilježenom u 21. stoljeću, na dan izbora prebijen je predsjednik PSG-a, Pavle Grbović“, navela je potpredsjednica DS-a.

Manojlović je dodala da će koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije sačekati materijal sa svih biračkih mesta kao i da će odluku o narednim koracima doneti posle “detalje analize”.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar