Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora mostarskog Aluminija

Regija 19. velj 202111:40
Aluminij Mostar
Izvor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Općinski sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv Ive Bradvice, nekadašnjeg direktora u mostarskome Aluminiju, koji je ugašen prije godinu i pol dana nakon što su gubitci premašili 220 milijuna eura.

Kako se u petak doznaje u županijskom Hercegovačko-neretvanskom tužiteljstvu, sud je ovoga tjedna potvrdio optužnicu koju je ovo tužiteljstvo podiglo početkom veljače.
“Možemo potvrditi da je potvrđena optužnica protiv nekadašnjeg direktora Aluminija iz Mostara Ive Bradvice za nesavjestan rad u službi”, pojasnila je glasnogovornica Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Ana Rajić.

Bradvica je bio čelu Aluminija od kraja 2010. do 2013. godine. Tužiteljstvo HNŽ-a tereti ga da je oštetio mostarsku kompaniju tako što je prihvatio nepovoljniju ponudu o razmontiranju Tvornice glinice, čime je oštetio nekadašnji mostarski gigant za više od milijun eura.

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije, po riječima glasnogovornice Rajić, nastavlja istrage u drugim predmetima povezanim sa zloporabama u mostarskom Aluminiju.
Ova kompanija prestala je s radom u srpnju 2019. godine, nakon što su dugovanja i gubitci premašili 220 milijuna eura.

Suvlasnici mostarskog Aluminija, Federacija BiH s 44 posto, koliko imaju i mali dioničari, te hrvatska Vlada s 12 posto udjela, prošle godine su iznajmili dio pogona ove kompanije izraelskoj grupaciji M.T. Abraham. U pogonima Ljevaonice proizvodnja je ponovno pokrenuta u studenom prošle godine, te je ponovno zaposleno bivših 170 radnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar