Odgođena Deklaracija o Milanoviću u Sarajevu, nekima zasmetale određene riječi

Regija 05. lis 202211:033 komentara
Izvor: F.Z. / N1

Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva na čijem je dnevnom redu trebala biti i rasprava o Deklaraciji o osudi stavova Zorana Milanovića prema Bosni i Hercegovini, prema kojoj bi se hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića proglasilo nepoželjnom osobom u glavnom gradu BiH.

Do usvajanja Deklaracije, međutim, nije došlo.

VEZANE VIJESTI

Naime, usvojen je dnevni red na kojemu je prva točka dnevnog reda bila spomenuta Deklaracija, ali kad je krenula rasprava oko te točke, pojedini gradski vijećnici nisu bili zadovoljni njezinim tekstom, imali su zamjerke i krenula je rasprava. Istaknuli su da će se tekst dopuniti, pojedine riječi u tekstu deklaracije su im zasmetale pa je na kraju Deklaracija povučena i glasalo se da se o njoj glasa na idućoj sjednici Gradskog vijeća, što je i usvojeno.

Podsjetimo, u Deklaraciji je navedeno da ponašanje predsjednika Milanovića nije državničko niti primjereno predsjedniku jedne europske zemlje.

“Sarajevo, glavni grad BiH, otvoren je za sve ljude dobre volje, ali ne i za one koji vrijeđaju i rade štetu. Zato pozivamo Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema Bosni i Hercegovini. Do tada, neka ne dolazi u Sarajevo, glavni grad BiH, jer neće biti poželjan. Nadamo se da će se Milanović sabrati i promijeniti svoje ponašanje”, stoji u prijedlogu ovog dokumenta o kojemu se danas trebaju izjasniti zastupnici.

Naglašavaju da će građani Hrvatske biti, kao i do sada, uvijek dobrodošli u Sarajevo.

Gradsko vijeće Sarajeva

Cijelu deklaraciju pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar