Skup podrške građana Beograda građanima Hrvatske

Regija 30. pro 202008:34
Potres Petrinja
Izvor: Slavko Midzor/PIXSELL

U Beogradu će u srijedu ispred Veleposlanstva RH biti održan skup solidarnosti i podrške građanima Hrvatske pogođenim potresom, a više organizacija, udruga i stranaka apeliralo je u utorak da se Hrvatskoj uputi pomoć u otklanjanju posljedica potresa.

Asocijacija neovisnih intelektualaca Skupštine slobodne Srbije pozvala je utorak navečer na solidarnost s građanima Hrvatske pogođenim potresima i, poručivši da šalje “poruku snažne solidarnosti”, ocijenila kako “nesretni događaji uvijek podsjete koliko su sudbine ljudi na ovim našim prostorima isprepletene i koliko je važno da se međusobno ispomažemo i podržavamo”.

“Pozivamo stoga Vladu Srbije da čim prije ponudi materijalnu pomoć i spasilačke ekipe državi Hrvatskoj i pogođenim građanima susjedne zemlje kako bi lakše prebrodili ove teške dane”, naglašeno je u apelu Skupštine slobodne Srbije.

Svim građanima Srbije upućen je poziv da, sukladno svojim mogućnostima, obiteljima Petrinje i okolnih sela koje su ostale bez domova ponude privremeni smještaj.

Vučić: Srbija je spremna pomoći

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak kako je Srbija spremna pružiti svaku vrstu pomoći Hrvatskoj poslije potresa.

VEZANE VIJESTI

“Želim im da se oporave i brzo obnove sve objekte… Ako možemo bilo kako pomoći kao Srbija – pomoći ćemo. Veoma mi je žao i spremni da pružiti svaki vid pomoći, financijsku, tehničku”, rekao je Vučić.

Ranije u utorak poruku suosjećanja i solidarnosti s građanima Hrvatske zbog potresa na teritoriju Sisačko-moslavačke županije uputila je i Stranka moderne Srbije.

“Svim srcem smo uz naše komšije i nadamo se da će im Vlada Republike Srbije, kako i pristaje u duhu solidarnosti, ponuditi pomoć”, navedeno je u priopćenju, uz poruke “najdublje sućuti” obiteljima koje su u katastrofalnom potresu izgubili svoje najmilije.

Za srijedu u podne nevladina građanska Inicijativa “Ne davimo Beograd” održat će skup podrške i solidarnosti s građanima Hrvatske ispred Veleposlanstva RH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar