Uskoro brža naplata cestarina u BiH, pregovori i s Hrvatskom

Regija 19. lip 202315:36 0 komentara
Sasa Miljevic/PIXSELL

Samo s jednim beskonaktnim uređajem za elektroničku naplatu cestarina od ponedjeljka je moguće koristiti te usluge u dvama entitetima u BiH, a pregovori se vode i s Hrvatskim autocestama kako bi se bez zaustavljanja vozila moglo platiti cestarinu u dvjema državama.

Vršitelj dužnosti direktora Autocesta Federacije BiH Denis Lasić potvrdio je kako se s jednim uređajem može platiti cestarina što je rezultat potpisanog Memoranduma o suradnji o uvezivanju sustava elektroničke naplate cestarine koji su potpisali Autoceste Federacije i Autoputevi Republike Srpske.

Prvi je to oblik suradnje vlasti u Federaciji BiH i Republici Srpskoj u području prometa iako se u potonjem entitetu protive zajedničkim aktivnostima na razini države.

Da bi vlasnici elektroničkog beskontaktnog uređaja mogli koristiti uslugu u drugome entitetu moraju se prethodno registrirati kod tog pružatelja usluga.

Direktor Lasić ocijenio je u izjavi za medije u Mostaru kako je ovaj potez važan za sve vozače u BiH koji će tako dobiti mogućnost jednostavnije vožnje po izgrađenim dionicama autoceste u oba entiteta.

Naveo je kako se pregovori vode s Republikom Hrvatskom kako bi se sustav elektroničke naplate na autocesti u Federaciji BiH i hrvatskim autocestama povezao pa bi vozači mogli koristiti jedinstveni elektronički beskontaktni uređaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!