VIDEO Incident u parlamentu: Šalicom gađao zastupnika

Regija 28. lip 202210:02 > 10:09
Youtube/360 stepeni

Predsjednik Odbora za europska pitanja parlamenta Sjeverne Makedonije Arbr Ademi (DUI) pogodio je šalicom za kavu u lice oporbenog zastupnika Alijanse za Albance Halima Azirija u gužvi koja je nastala kada su oporbeni zastupnici na silu pokušali spriječiti usvajanje dnevnog reda.

Sukob je eskalirao kada je Ademi pokušao zatvoriti dvosatnu raspravu o dnevnom redu, nakon čega su dva zastupnika Alijanse, Halil Snopče i Halim Neziri, istrčali za govornicu, a njih je pratila zastupnica najveće makedonske oporbene stranke VMRO-DPMNE Dafina Stojanovska, koja je pokušala isključiti mikrofon.

Prema snimci koju je objavio portal “360 stepeni”, odmah za njom, ispred mjesta s kojeg se vodi sjednica izašlo je nekoliko zastupnika stranke VMRO-DPMNE, a vidi se i kako jedan od njih, Antonio Milošoski, uvija i vuče mikrofon na govornici ispred predsjednika komisije Ademija.

To je izazvalo žestoku reakciju Ademija, koji je udario Milošoškog po ruci i oteo mu mikrofon, nakon čega nestaje ton, a zatim počinje da lupa po stolu i viče na zastupnike ispred svog stola.

Na snimci se ne čuje što zastupnici govore, ali Ademi u jednom trenutku uzima šalicu za kavu i baca je na njih, udarivši zastupnika Alijanse Hilmija Azirija u obraz, a zatim baca i pladanj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar