VIDEO | Snijeg stvara probleme i našim susjedima, pogledajte što se događa u BiH

Regija 21. sij 202312:59
Izvor: N1

Sela Tiškovac i Tičevo na području Bosanskog Grahova odsječena su od svijeta zbog snijega koji pada nekoliko dana, potvrdila je Srni Slađana Čeko, predsjednica Općinskog vijeća.

Čeko je rekla da je raspoloživa mehanizacija na terenu te dodala da snijeg u Bosanskog Grahovu i dalje pada. “Sela Tičevo i Tiškovac su zametena. Strojevi za čišćenje snijega su na terenu. Nadamo se da ćemo uskoro uspjeti očistiti snijeg u zametenim selima”, kaže Čeko.

Selo Tiškovac nalazi se na samoj granici s Hrvatskom.

Zbog intenzivnih snježnih padalina i poledice usporen je promet na cestama u Bosni i Hercegovini, a posebno na dionicama preko planinskih prijevoja.

Zbog izuzetno otežanih uvjeta, snijega i poledice, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima s prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic (Bradina). Kao što možete vidjeti u videu koji vam donosi redakcija N1Info, trenutna situacija na Bradini je u najmanju ruku ozbiljna.

Zbog loših uvjeta za vožnju za sve kategorije vozila obustavljen je promet na dionici Rakitno-Blidinje.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. Na svim dionicama preko prijevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Iz sarajevskog KJKP RAD-a su se na društvenim mrežama oglasilo videom u kojem su prikazali kako i koliko u stvari imaju posla od jutros.

Prema podacima Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, na stanici Bjelave jutros je izmjereno četiri centimetara snijega, međutim, pojedinim dijelovima grada vidljive su veće količine snježnog pokrivača. Jutros je u Sarajevu zabilježeno minus dva stupnjeva Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se oko nule.

Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuje se opreznija vožnja i ne kretanje na put bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj preko graničnog prelaza Izačić-Ličko Petrovo Selo obustavljen je promet za teretna vozila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar