Vučićeva poruka Srbima: Nakon dva-tri piva ratovali bismo s pola svijeta

Regija 21. lis 202221:35 > 22:01 1 komentar
REUTERS/Bernadett Szabo

Predsjednik Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija ići u Europu čuvajući svoja prava te da je Srbija spremna na kompromis, ali ne i kapitulaciju.

“Mi ćemo ići u Europu ljubomorno čuvajući svoje pravo da budemo svoji na svome. Učinit ćemo sve da dobijemo još mnogo investicija, ali dogovora nema oko vitalnih nacionalnih interesa. Spremni smo na kompromise, ali ne na kapitulaciju. Predaja, za nas, nije opcija. To je moto SNS-a”, rekao je Vučić u Leskovcu, na skupu povodom obilježavanja 14 godina postojanja SNS-a.

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je kako će biti dio stranke čak i kada on nije na čelu i “nikada neće otići”.

Prema njegovim riječima, danas u Srbiji ima 470.000 više zaposlenih nego 2012. godine, prije dolaska SNS-a na vlast.

Ponovio je da je SNS predanim radom mijenjao Srbiju nabolje i da smanjenje broja nezaposlenih pokazuje koliko je vladajuća stranka “vrijedno radila”.

Vučić je rekao da nitko neće moći na nešto “primorati Srbiju” kako bi natjerali druge da poštuju međunarodno pravo.

“Vidjet ćete snažniji otpor Srbije. Vidjet ćete najsnažniji otpor naroda, ponosite i slobodarske zemlje. Mi nemamo rezervnu domovinu. Za nas je ona najbolja i ne može biti šaka zobi. Razmislite još jedanput hoćete li na Srbiju ponovo”, istakao je predsjednik Srbije i SNS-a.

Ponovio je da Srbija traži “samo da je drugi poštuju” kao što i ona poštuje druge.

“Vama muškarci da kažem nešto, znam ja da mi kad sjednemo u lokal nakon  dvije-tri rakije ili dva-tri piva, ratovali bismo s pola svijeta. Ali sam zahvalan ženama i klanjam im se do poda na razumu, na odgovornosti, na ozbiljnosti, na tome što brinu o svojoj djeci i o svojim muževima i očevima”, naveo je Vučić.

Rekao je da nitko neće pobijediti SNS na izborima dok ne budu imali bolji program, navodeći da će biti izbora svaki put kada ih opozicija traži i da će SNS ponovo dobijati većinu.

SNS je osnovan 21. listopada 2008. godine, a osnovali su ga Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare