Vulin: Milanović ne prestaje lupetati, sad znamo da ne zna ništa ni o Bunjevcima

Regija 27. ruj 202119:04 > 19:553 komentara
Izvor: N1/ILUSTRACIJA

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ponovo je oštro odgovorio predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, ovaj put zbog izjave o Bunjevcima.

“Milanović ne može prestati govoriti o Srbiji, a to znači da ne može prestati lupetati. Znali smo da Milanović ništa ne zna o Srbima, a sada znamo da ništa ne zna ni o Bunjevcima, pa može da lupi i nazove ih Hrvatima“, naveo je Vulin.

U izjavi koju je medijima dostavilo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, Vulin je naveo da se Bunjevcima u Srbiji “priznaje i jezik i postojanje“ i dodao da Milanović “bar toliko treba znati”.

VEZANA VIJEST

Srpski ministar policije je naveo i da je Milanović “sebe proglasio predsjednikom svih Hrvata“, dok istovremeno “napada ‘srpski svijet’ i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

“Postoji, ipak, jedna velika razlika. Vučić nikada sebe nije proglasio predsjednikom svih Srba, ali Srbi ga tako doživljavaju. Milanović je sebe proglasio predsjednikom svih Hrvata, a tako ga niko ne doživljava“, dodao je Vulin.

MUP Srbije je naveo da je Vulin reagirao na izjavu Milanovića, za kojeg piše da je “ponovo napao Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, dok je Bunjevce uvrijedio nazvavši ih Hrvatima“.

Milanović je ranije danas u Splitu kazao da u regiji postoji “neriješena situacija“, jer vlast u Beogradu “lupeta o srpskom svijetu“, dok Zagreb ne smatra Suboticu dijelom “hrvatskog svijeta“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar